Tussen Twee Werelden  - 2010  - Vernis-mou, lijnets en gravure.  - 393 x 223 cm.  - Pagina boek: 25
Beschrijving:
Tussen twee werelden; het gaat over een overleden vriendin; Ook wel, "Afscheid", genoemd, afscheid van deze wereld, op de grens van die andere, onkenbare wereld. Het raamwerk als een vast stramien, een omsluiting, daarbinnen de vrouw, zij is werkelijk, het overige heeft al geen substantie meer, het is alles spiegelbeeld. Zij verlaat deze wereld met een melancholieke terugblik. Ik zocht het opstijgen van de ziel uit te drukken door een vogel, misschien een duif.

Ik ging aan het werk, eerst een potloodtekening, die in de zachte was,(vernis-mou) op de plaat werd afgedrukt. Dat helpt mij om de voorstelling te vinden en geeft een fijne toonwaarde in de prent. Hierna volgt de lijnets, dan wordt de ets concreter, alles krijgt "vaste" vorm.

Dit alles in een aantal fasen, waarbij steeds een druk wordt gemaakt. Dan wordt de was van de plaat genomen, goed schoongemaakt en wordt de prent "afgesneden" met de burijn, het graveren geeft een grote mate van verfijning en verdichting van de toon. Bij de meeste prenten volg ik deze werkwijze. Bovendien ZIE je wat er gebeurt! Dat geeft een grote mate van innige betrokkenheid.
Gaandeweg ontstond de prent en Kijk!, plotseling was daar toch de vogel, hij verscheen als vanzelf in de hoed en het was een AREND! Zoals ook zij zelf een arend was.